Jeugdfonds Sport en Cultuur

MRT praktijk Dokkum vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kunnen sporten. De cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling spelen hierbij ook een grote rol. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Gelukkig is daar het Jeugd Sportfonds. Zij kunnen u helpen, zodat ook uw kind in aanmerking kan komen voor een traject bij de MRT praktijk. Hieronder leest u hier meer over. 

Wil je kind graag op voetbal, muziekles, dansles, kickboksen, turnen of judo, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! We zijn er ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten. Wij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Hoe werkt het?
1. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of sociaal wijkteam;
2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;
3. Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is;
4. Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;
5. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Let op: Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.
Wist je dat je ook een aanvraag kunt doen voor bijvoorbeeld schoolspullen of een verjaardagsbox? Ga naar samenvoorallekinderen.nl.

Zo vind je jouw intermediair
Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, vrijwilliger Leergeld, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen. www.jeugdfondssportencultuur.nl